DİKKAT!  IELTS LIFE SKILLS A1 SINAVINA YÖNELİK EĞİTİM.
RESMİ İNGİLTERE AİLE BİRLEŞİMİ SINAVLARINDA ÖZEL HAZIRLADIĞIMIZ KİTAP İLE HAZIRLIK 
PASİFİK SINAV MERKEZİ TÜRKİYE’NİN İLK ve TEK KONSOLOSLUK VE BRITISH COUNCIL ONAYLI SINAV MERKEZİDİR.
BUGÜNE KADAR 7.000'DEN FAZLA KİŞİ İNGİLTERE AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI İÇİN PASİFİK'İ TERCİH ETMİŞTİR.
ADRESLERİMİZ

    Ana Sayfa

    Hakkımızda

    Adreslerimiz

    English

 






 

 

Ankara Antlaşması Vizesi:

ankara antlasmasi

Ankara Anlaşması, İngilizce adıyla European Community Association Agreement (Avrupa Topluluğu İşbirliği Anlaşması)’nın kısaltılmış adıdır.

Ankara Anlaşması ile alınan İngiltere Vizesi, kişilere İngiltere tarafından verilen İş Kurma izni vizesidir.

Anlaşma sayesinde, Türk vatandaşları İngiltere’de çalışarak, kendi işlerini kurarabilirler, serbest meslek sahibi olabilir ya da işletilmekte bulunan bir işyerini devralmak veya ortak olmak suretiyle İngiltere’de yeni bir yaşam sürdürebilirler.

İngiltere’de iseniz başvurularınızı İngiltere İçişleri Bakanlığına (Home Office – UK Border Agency) yapabilirsiniz. İş kurmakta ciddi olduğunuzu kanıtlar iseniz, size ilk önce bir yıllık vize-oturum hakkı verilecektir. Bir yılın sonunda yapacağınız iikinci başvurunuzda yaptığınız işin durumuna göre 3 yıllık vize ve oturum hakkı verilir. Ancak bazı durumlarda ise 1 +2 yıl şeklinde toplam 4 yıllık süre sonunda İngiltere’de Ankara Anlaşması ile oturum ve vatandaşlık hakkı kazanırsınız.

Ankara anlaşma daha önceleri sadece İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşları (İngiltere’de herhangi bir vize tipi ile bulunmakta olan) için geçerliyken, değişen kanunlarla birlikte artık Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşlarının da faydalanabileceği bir uygulama haline gelmiştir.

Ankara Anlaşmasının Başvuru Şartları Nelerdir?

  •  Yeni bir iş kurmak veya serbest meslek sahibi olarak çalışmak için;

-Kendi işinizi kurup, yürütmenize yetebilecek kadar parayı İngiltere’ye getiriyor olmanız,

-Yapacağınız ya da kuracağınız işin, sizi ve varsa size bağlı olarak yaşamlarını sürdüren aile bireylerini geçindirecek oranda, sizi iş aramaya yönlendirmeyecek bir seviyede size maddi gelir sağlayacağını göstermeniz gerekmektedir.

  • Çalışmakta olan bir işyerini devralıyorsanız veya ortak oluyorsanız;

-İşletmenize yatıracak kendi paranızı İngiltere`ye getiriyor olmanız,

-İşiniz dolayısıyla oluşabilecek sorumluluklarınızı maddi anlamda karşılayabilecek durumda olduğunuzu belgeleyebilmeniz,

-İşinizden ya da devraldığınız işletmeden size düşen kar payının siz ve size bağlı olarak yaşamlarını sürdüren aile bireylerinin geçimini, sizi bir iş aramaya yönlendirmediğini göstermeniz,

-İşinizin yönetiminde ve yürütülmesinde aktif olarak rol aldığınızı göstermeniz,

-Yapacağınız yatırım ve sağlayacağınız servisler için gerçek bir ihtiyaç bulunduğunu göstermeniz,

-Devraldığınız ya da alacağınız işyerinin önceki yıllara ait onaylı muhasebe kayıtlarını sağlamanız,

-Ortaklığınızın ya da işyeri devrinin üstü kapalı bir işçilik anlamına gelmediğini göstermeniz gerekmektedir.

Ne Tür İşler Yapabilirsiniz?

İstediğiniz her türlü işi yapabilme imkanınız bulunmaktadır.

Ankara Anlaşması İle İngiltere’de yapabileceğiniz örnek işler ise;

* Bay bayan kuaförü-Güzellik uzmanı

* Avukatlık

* (Özel ders veren) Öğretmenlik

* Boya-Badanacı

* Temizlikçi

* Elektrikçi

* Cafe, Bar, Restoran veya Market işletmecisi

* Oto Tamircisi

* Web tasarımcısı

* IT Uzmanı

* Grafik tasarımcı-fotoğrafçı

* Tekstilci

* Terzi

* Manav

Ankara Anlaşmasında Vize Süreci Nekadardır?

Ankara Anlaşmasında yapacağınız ilk başvurunun başarılı bulunması halinde, size 12 aylık bir vize verilecektir. Bu süreç içerisinde ise başvurunuzda belirtmiş olduğunuz işi yapmak zorundasınız.

12 aylık süreçten sonra ise, yaptığınız ii ya da sahip olduğunuz işyeri ile alakalı istenecek belgeleri hazırlamanız ve tekrar vizenizin uzatılması için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu belgeler işiniz ya da işyeriniz ile birlikte sizin ait şahsi belgeleriniz olacaktır (Banka hesap detaylarınız, verdiğiniz vergilere ilişkin belgeler, kira sözleşmeniz, harcamalarınızın dökümleri, fatura ve makbuzlar, muhasebe kayıtlarınız vb.). Bu başvurunuzun sonucu olarak vizeniz 3 yıl daha uzatılacaktır.

İkinci uzatma dönemi de tamamlandıktan ve 4 yıl doldurduktan sonra, ikinci uzatma döneminde sunmuş olduğunuz bilgi ve belgelerin niteliklerinin sağlanması sonucunda İngiltere’de sürekli oturum için başvuru yapma hakkınız doğuyor.

Ankara Anlaşmasına Başvurman İçin İngilizce Bilmek Zorunlu mu?

İngilizce bilmek Ankara anlaşmasına göre bir şart olmamakla birlikte, yapacağınız işin niteliği İngilizce bilmenizi gerektirebilir. Başvurunuz incelenirken yapacağınız işe dikkat edileceğini unutmamanız gerekmektedir.

Ankara Anlaşmasına Başvurmada Eğitim Seviyesi Önemli mi?

Hayır. Önemli olan yapmayı planladığınız iş ile ilgili niteliğe sahip olmanızdır. Diploma ya da sertifikanın gerekeceği alanlar tamamen yapmayı planladığınız iş ile ilgilidir. Yapacağınız iş alanında faaliyet göstermek için bir diploma gereksinimi var ise, o zaman diplomalarınızı ya da sertifikalarınızı ibraz etmeniz gerekebilir.

 

 

Pacific English Test Centre
Copyright © 2018

 

 

 
  Ruhsatlarımız
Yasal Uyarı: Her hakkı Pasifik İngilizce Sınav Merkezine aittir. Copyright © 2015
iletişim
Kadıköy Taksim
 Adana Antalya
Cep: 0533 344 29 63
Tel: 0850 241 12 12
Tel: 0216 550 31 54
Tel: 0850 241 12 12
Ankara İzmir Tel: 0850 241 12 12 Tel: 0850 241 12 12
Bursa G.Antep   Tel: 0850 241 12 12 Tel: 0850 241 12 12